redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Trebinjem odzvanjala pjesma i igra

Trebinjem odzvanjala pjesma i igra

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović organizovao je prijem za predstavnike folkornih ansambala iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore koji će zajedno sa domaćinima nastupiti večeras u Trebinju.

Petrović je istakao da Grad Trebinje podržava susrete folklornih ansambala i da će to činiti i ubuduće, jer se tako promoviše baštinjenje vrijednosti i kulture naroda sa ovih prostora.

"Trebinje ima široku tradiciju kada su u pitanju kulturno-umjetnička društva i postoji potencijal za razvoj kulture, ali i poboljšanje komunikacije među ljudima, čega nam nedostaje", naveo je Petrović.

U organizaciji Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat Svislajon" večeras će biti održan prvi susret folklornih ansambala veterana u ovoj godini pod nazivom "Koj za kola ajd u kolo, a ko nije nek ne ide".

Na Trgu slobode kratkom igrom i pjesmom predstavilo se 14 folklornih društava, a na zadovoljstvo mnogobrojnih građana odigrano je i zajedničko kolo učesnika.

Predsjednik GKUD "Alat Svislajon" Neđeljko Lambeta kaže da je cilj ovakvih susreta bogaćenje kulturnih sadržaja Trebinja, čuvanje kulturne baštine, kao i druženje i saradnja kulturno-umjetničkih društava sa područja Trebinja i regiona.

Izvor: SRNA