Ben Hodžis, bivši komandat američkih snaga u Evropi, izjavio da kao otac saoseća sa svim roditeljima koji su izgubili decu i da je želeo da oda počast nevino stradalim mališanima


Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, simbol budućnosti, rekao je bivši komandat američkih snaga u Evropi general Ben Hodžis, nakon što je položio venac na spomen obeležje Milici Rakić i svoj deci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine,

Hodžis boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu u okviru konferencije „Beogradska NATO nedelja”, u organizaciji CEAS. Hodžis je rekao da kao otac saoseća sa svim roditeljima koji su u različitim okolnostima izgubili decu i da je želeo da oda počast nevino stradalim mališanima.

„Ovaj spomenik je podsetnik na tragediju u kojoj su stradala deca, koja su simbol budućnosti, bez obzira koje su nacije ili vere”, rekao je Hodžis. Naglasio je da je spomenik i snažan podsetnik zašto se u budućnosti mora snažno raditi na prevenciji sukoba u kojima su, kako je rekao, nevini uvek najveće žrtve.

Hodžis učestvuje na konferenciji „Srbija i NATO - pogled u budućnost” koju organizuje Centar za evroatlantske studije (CEAS) u saradnji sa potpredsednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem i Ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji, a u okviru programa Beogradska NATO nedelja, prenosi Tanjug.

Izvor Politika