Banjalučanin nasrnuo na majku pa preminuo u bolnici

BANJALUKA – Banjalučanin D.G. (25) preminuo je danas u Univerzitetsko-kliničkom centru RS (UKC RS), nakon što mu je poslije fizičkog nasilja nad majkom pozlilo u stanu u banjalučkoj Ulici Stepe Stepanovića.

 

D.G. je prethodno, između 8 i 10 časova, fizički nasrnuo na svoju majku, čiji su inicijali M.G. (44), a od početka nasilja do dolaska policije spriječili su ga ukućani i komšije.

Postupajući po prijavi krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na lice mjesta izašli su službenici Policijske uprave Banjaluka, ali je osumnjičenom D.G. pozlilo.

On je potom vozilom Hitne medicinske službe prevezen na UKC RS, gdje je nedugo zatim preminuo.

Uviđaj na licu mjesta ovog događaja obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dalibor Vrećo, sa službenicima Policijske uprave Banjaluka, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je naložio da se preduzmu mjere i radnje, kao i vještačenje okolnosti ovog događaja, a radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.