Otkrivamo detalje velike zaplene heroina kod Šestanovca: uhapšen je bračni par, žena je drogu vrijednu više od 600 hiljada kuna skrivala u odjeći; Supružnici su zbog 'službenog puta' u Hrvatsku kod kuće ostavili jednogodišnju kćerku.


Kilogram i po heroina u Hrvatsku su unjeli supružnici iz Trebinja preko graničnog prelaza Nova Sela.
Autocestom A1 su u četvrtak došli na područje Šestanovca gdje su im rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i Granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske.


Policija kod Šestanovca zaustavila Škodu s BH registracijskim oznakama, u vozilu našli više od 1,5 kilograma heroina, muškarac i žena odmah su uhapšeni


Škodom Octavijom je upravljao 43-godišnjak dok je 36-godišnja supruga bila suvozač koja je u odjeći skrivala tri paketa s 1515 grama heroina. Oboje supružnika imaju državljanstvo BiH, a u putnim ispravama je vidljivo kako su i prije nekoliko puta prelazili granicu sa Hrvatskom. Neki od dolazaka su bili u Kupare koje im je omiljeno odredište za ljetovanje. Kod kuće u Trebinju su ostavili jednogodišnju kćer.


Kilogram heroina košta 25.000 eura što u protuvrijednosti iznosi 185.000 kuna. Droga je bila namjenjen za hrvatsko tržište na kojem se u prodaji na grame za navedenu količinu može prodati najmanje 600.000 kuna. Ukoliko se masi dodaju aditivi, kojima se nerijetko dobije trostruko više materije za dilanje, te ako se prodaje na “pizeve” od 0,1 gram, jasno je kako se visina zarade vrtoglavo penje.


Izvor: SD