Crnogorska Direkcija za saobraćaj uložiće 2,5 miliona evra u rekonstrukciju saobraćajnice Vilusi - Ilino brdo prema Trebinju duge pet kilometara.
Saobraćajnica će imati i 1,1 kilometar nove treće trake, a biće uređen i prostor ispred graničnog prelaza. Radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana.
Ovu saobraćajnicu, kao i radove na putu ka Vraćenovićima prema Bileći obišli su direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović koji su ocijenili da se radi kvalitetno.
"Riječ je o ozbiljnom poslu koji će biti urađen u skladu sa najsavremenijim standardima. Predviđeno je i da se ispred graničnog prelaza naprave proširenja za teretne kamione i odmorišta", ocijenio je Parača.
U toku je i rekonstrukcija saobraćajnice ka Vraćenovićima u opštini Nikšić, dužine 13 kilometara, kojoj je prethodili modernizacija puta od Vilusa do Petrovića, a ukupna vrijednost investicije je 3,6 miliona evra.
Grbović je ocijenio da je ovo važan projekat, jer je granični prelaz kod Vraćenovića prema Bileći jedan od najprometnijih u Crnoj Gori za teretni saobraćaj zato što tim pravcem saobraćaju svi kamioni iz BiH i Hrvatske, s obzirom na to da im ulazak nije moguć od Trebinja prema Dubrovniku.
"U toku su radovi na dionici od 3,6 kilometara od Vraćenovića ka granici prema Bileći i put bi trebalo da bude asfaltiran u narednih mjesec dana", rekao je Grbović.
Kako je planirano, na graničnom prelazu trebalo bi da bude urađena i treća traka koja bi olakšala teretni saobraćaj, dok će saobraćajnica biti široka oko šest metara i biće urađena prema savremenim standardima.
Saobraćajnica na Vraćenovićima prema Bileći trebalo bi da bude završena do kraja godine.
Srna