Gradonačelnik Trbinja Mirko Ćurić ugostio je danas u gradskoj upravi djecu i nastavnike iz Kamenice, koji  u okviru socijalnom programa „Spojimo djecu Kosova i Metohije i RS“ do 23. juna borave u našem gradu.


Gradonačelnik Ćurić je istakao da je posjeta djece sa Kosova gradu Trebinju, treću godinu zaredom,  dobra praksa jer, pored ostalog, na ovaj način, mališani sa Kosova mogu osjetiti toplinu i naših porodica.

 

„Mislim da je veoma važno da se osjetite svoji na svome i treba da na razne načine da podržimo jedni druge“, rekao je Ćurić.

 

On se zahvalio svim našim sugrađanima koji su se odlučili da prihvate djecu sa Kosova iz Metohije i potrude se da im uljepšaju boravak u našem gradu.


Jadranka Vaić, direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović “ iz Kamenice zahvalila se Gradu Trebinju i porodicama koje su prihavtile djecu.

 

„Trebinju se iskreno i od srca zahvaljujem – i u ime škole i u ime njihovih roditelja. Hvala vam što brinete za nas“,kazala je ona.


I djeca su oduševljena boravkom u Trebinju i gostoprimstvom trebinjskih drugara.

 

Nikoli Arsiću, učeniku sedmog razreda, boravak u Trebinju se izuzetno sviđa.


„Prošle godine smo boravili u Gacku  i tamo nam je bilo lijepo. Nadam se da će nam i učenici iz Trebinja uzvratiti posjetu“, kazao je Nikola.

 

 

Milica Pešić je prvi put u Hercegovini.

 

„Utisci su prelijepi. Posjetili smo manastire i crkve i upoznali  grad, koji mi se mnogo sviđa“, rekla je Milica.

 

Gradska uprava Trebinja je obezbijedila smještaj za nastavno osoblje škole iz Kosovske Kamenice, ali i program boravka djece – koja će tokom boravka u našem gradu upoznati ljepote i znamenitosti našeg grada, posjetiti manastire Zavala, Duži, Tvrdoš i Petropavlov manastir, Mrkonjiće, ali i eko kamp na Ušću i akva park u Grada sunca.

 

RT