Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović posjetili su danas Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" kojem je, kako je istaknuto, Gradska uprava na raspolaganju za podršku.

Predsjednik Udruženja "Bebe" Snežana Misita istakla je značaj podrške koju imaju od Gradske uprave i od ostalih institucija.

Ona je istakla da su za 14 godina rada rođene 192 bebe, što nije uspjeh Udruženja već svih divnih ljudi koji pomažu.

"Posebno bih zahvalila Gradskoj upravi Trebinje i gradonačelniku Mirku Ćuriću jer su nam uvijek na raspolaganju za bilo koji problem", rekla je Misita.

Misita je napomenula da je u Udruženju 350 bračnih parova iz istočne Hercegovine, a da je više od 1.000 porodica iz Srpske i inostranstva imalo pomoć od ovog udruženja.

Član Udruženje Dunja Čičković ispričala je da je poslije 13 godina dobila kćerkicu i da vjerovatno ne bi uspjela bez podrške Misita.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovo udruženju za ponos i da Gradska uprava podržava bračne parove koji prolaze neophodnu proceduru u postupku vantjelesne oplodnje.

"Kada vidite porodice koje su poslije 20 ili 25 godina dobili potomstvo to nema cijenu", rekao je Ćurić.