Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, gostujući u "Vikend jutru" naše Televizije istakao je da se nada da će budžet ovog grada od 27,8 miliona KM biti dovoljan za neometano funcionisanje i rad sredine, kakva je Trebinje.


Mirko Ćurić - Foto: RTRS

On je međutim naveo da ovaj grad trenutno ima određene probleme jer Hidroelektrana "Plat" jedno vrijeme ne radi i pitanje je hoće li proraditi do kraja godine.


Ćurić je rekao da će zbog toga budžet biti manji za milion i po do dva miliona KM, zbog čega je najavio mogućnost pronalaska nekog drugog sistema finansiranja.

Kada su u pitanju kapitalni projekti i investicije, gradonačelnik Ćurić je najavio završetak ranije započetog posla, prije svega početak izgradnje moderne Gradske pijace.


Pored ovoga, kako je rekao, Srbija će finansirati dva projekta, izgradnju Duhovnog centra "Mrkonjići" i hendek oko Starog grada, koji će u još većoj mjeri Trebinju dati na značaju i ljepoti.


Kao recept za uspjeh dobrih menadžera u gradovima i lokalnim zajednicama, Ćurić je istakao znanje, entuzijazam i energiju, i tima koji je okupljen oko njega kao gradonačelnika ali i ostalih kadrova u javnim i privatnim preduzećima u Trebinju, koje sve zajedno krasi timski rad.


Izvor: RTRS