Dokazi iz Sky aplikacije optužili 14 osoba za rasturanje droge
SARAJEVO – Potvrđena je optužnica protiv 14 osoba u predmetu "Staza", sa dokazima iz Sky aplikacije, u vezi sa organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom droge.

Iz Tužilaštva BiH navode da je riječ je o predmetu "Dragan Pejović i drugi" koje optužnica tereti, između ostalog, za organizovani kriminal i neovlašten promet više stotina kilograma skanka, uglavnom iz Crne Gore i Srbije u BiH i daljeg krijumčarenja prema zemljama EU

Navode da je 15. juna saopšteno da su optuženi u predmetu "Staza" uglavnom djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju bezbjednost u regionu.

U okviru ovog predmeta korišteni su podaci dobijeni iz Sky aplikacija, posredstvom međunarodne pravne pomoći, a optuženi su, ranije osuđivan, Dragan Pejović (38), Milijan Mijović (38), Anđelko Milošević (47), Aleksa Mališ, (25), Mišo Miljanić (37), ranije osuđivan, Miloš Kovačević (24), Dušan Mićanović (31) ranije osuđivan i Nemanja Prnjat (32).

Osim toga, optuženi su i Milan Mićanović (39), ranije osuđivan, Goran Novčić (53), Vladan Kovačević (34), granični policajac, Bojan Ćalasan (37), ranije osuđivan, Milan Rašević (27), ranije osuđivan i Dražen Salamadija (27).