Siniša Šušić iz Ljubinja kojeg se sigurno svi sjećaju je jedini čovjek u BiH koji nosi broj obuće 56, a za njega je prije skoro tri godine fabrika obuće „Bema“ izradila poseban par cipela.

Naša ekipa se raspitala kako i gdje se danas obuva Siniša i da li će ga naslijediti njegov četvorogodišnji sin, koji već nosi broj 33.
Siniša je otkrio kako i gdje se danas obuva, a prisjetio se i koliko je bio radostan kada je od „Beme“ dobio prvi elegantni par obuće veličine 56.
– Kad je došao Umičević, kao da je došao Deda Mraz. Donio je pun gepek cipela i dan danas sam mu zahvalan. Poslije toga mi je slao obuću te smo tako postali veliki prijatelji i dan danas smo u kontaktu – rekao je Siniša Šušić.
Prijateljstvo sa „Bemom“ i sa Marinkom Umičevićem, kaže Siniša, uveliko je riješilo problem pronalaska obuće za njegova velika stopala. Ipak, ovog Hercegovca sada more druge brige. U porodici će, siguran je, imati i nasljednika, jer i njegov četvorogodišnji sin Marko već nosi broj obuće, koji je davno premašio veličine koje nose njegovi vršnjaci.
– Imamo i nasljednika od četiri godine koji nosi broj 33, tako da će, „Bema“ morati, izgleda i za njega raditi. Za sada ide tako, noga mu raste, a do kad će, vidjećemo, valjda neće prestići oca – dodaje ovaj džin iz Ljubinja.
A Siniša iz Ljubinja, nije jedini za koga je „Bema“ napravila specijalne cipele. Svi se sjećamo da su prije samo nekoliko mjeseci, „Bemice“ cipele otputovale i prvoj dami SAD-a Melaniji Tramp. Siniša kaže da mu je imponovalo kada je čuo da je Marinko Umičević poslao obuću i prvoj dami Amerike.
Sinišini problemi sa pronalaženjem obuće, počeli su još u osnovnoj školi. U osmom razredu nosio je broj 48. Najteže mu je bilo nabaviti obuću za vrijeme rata, kada je često morao da nosi i šuplje patike. Kasnije je počeo da ih nabavlja preko rodbine iz Amerike, a za njih i danas mora da izdvaja mnogo novca.
Iako ima samo četiri godine, a već nosi broj 33, Siniša se nada da njegov sin Marko, neće imati ovakvih problema i da će za razliku od njega, kada poraste, moći da bira obuću kakvu bude želio.


Srpskacafe.com/Neda Petković