Fočak osumnjičen za pranje 146.000 maraka
FOČA - Pripadnici Policijske uprave Foča u okviru akcije "Mreža", sumnjiče Fočaka Aleksandra L. (38) za pranje oko 146.000 maraka, potvrđeno je "Nezavisnim".

Radi se o nastavku rada policijskih službenika  po međunarodnoj akciji "Dojave" kojoj su u fokusu kladioničarske prevare o namještenim rezultatima utakmica.

Kako saznajemo za ovu osobu postoje dokazi koji ga povezuju da je podizao veće količine novca  u više navrata, a taj novac poslan je iz inostranstva zbog čega ga sumnjiče da je učestvovao u ovim aktivnostima.

Naime, policija je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv L.A.  iz Foče  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično  djelo Pranje novca.

"L.A. se sumnjiči da je  od marta 2023. godine do februara 2024. godine  pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist na taj način što je od strane većeg broja lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope, na području Bosne i Hercegovine kontinuirano podizao, odnosno primao različite novčane iznose. Novac je primao putem servisa za slanje novca u poštama RS i BH preko međunarodne poštanske uplatnice, znajući da su navedeni novčani iznosi pribaljeni izvršenjem krivičnog djela prevara", navode iz policije. 

Kako dodaju ukupna protivpravna imovinska korist koju je prijavio iznosi oko 146.100 maraka.

"Ovaj izvještaj je rezultat  kontinuiranog i intenzivnog rada policijskih službenika  po međunarodnoj akciji “Dojave”", navode iz policije.

Kako saznajemo osumnjičeni je već osuđivan za slična djela ali zbog droge.