5E939596-1056-45DC-90A4-20928CC4419D.jpeg
Ponuda Fondacije ,,Sveti Vukašin’’, koja djeljuje pri Eparhiji Zahumsko- hercegovačkoj i primorskoj, bogatija je za nove proizvode, majice sa porukom ,,Budimo ljudi’’.
Članovi Fondacije za Trebinje Danas kažu da je dvojaka uloga proizvoda, od prikupljanja finansijskih sredstava za pomoć ugroženim kategorijama, do misionarske uloge i promocije dobrih i ispravnih motiva.

19174FF0-1B1C-4BF6-A8B4-7DBFD5D3678A.jpeg

Ideja za nove majice potekla je od nekoliko članova Fondacije, Dimitrija, Aljoše, Nikole i Đorđa, koji objašnjavaju da je dugo trajao proces stvaranja, da bi tek nakon pola godine finalni proizvod ugledao svjetlost dana. Ono što im je, kako kažu, bila glavna zvjezda vodilja, jeste da noseći ove majice, svakodnevno se prisjetimo onoga što je glavna misija čovjeka, a to je da budemo ljudi.

,,Kako je Vladika Atanasije često opominjao poštujte svoju djecu, poštujte dostojanstvo lika kojeg nose, nemojte da djeca nose reklame stranih država na stranom jeziku, da im na grudima budu izmišljeni heroji i junaci. Treba da pazimo šta oblačimo i mi, a i naša djeca zato i jesmo pokrenuli ovu priču majica sa dobrim motivima, koji će nas inspirisati da zaista budemo bolji ljudi u punom smislu te riječi’’, ističe Dimitrije Samardžić, član Fondacije.

986E59C2-7401-466B-AA85-093F8027E538.jpeg

Sav prihod namjenjen je za pomoć najugroženijim kategorijama našeg društva, a sa druge strane hteli su da svima onima koji kupe ove majice, pruže kvalitet i nešto što će trajati.  Zato koriste najkvalitetniju tkaninu, prijatnog i laganog materijala, sastava pamuk+likra, koja pruža udobnost, bilo da treniraš, radiš u kancelariji ili šetaš po gradu. Majice su dostupne u crnoj i bijeloj boji, a uskoro će biti dostupna u bordo varijanti.  

,,Majica dolazi sa dizajnom, koji predstavlja mapu naše Eparhije uz poruku kojom se vodimo, a to su riječi blaženopočivšeg Patrijarha Pavla "BUDIMO LJUDI" i stih iz pjesme “Kol’ko snage humska zemlja ima”. To bi možda mogli i da spojimo u jednu rečenicu kol’ko snage humska zemlja ima da budemo ljudi, a mi vjerujemo, mislimo i osjećamo da Humska zemlja ima mnogo snage za to’’ objašnjava Nikola Lakić, član Fondacije.

Ovim momci, velikoga srca, poručuju da ovdje neće stati, te da planiraju da organizuju akcije, kako bi pomogli i samostalnim majkama i svima ostalima kojima je pomoć potrebna. Ovom prilikom najavili su i pokretanje sajta za online trgovinu, kako bi svima bili dostupni proizodi Fondacije.

65B90228-12A6-4C7B-A134-7E7D76AC2C8E.jpeg

 Do tada, majice je moguće kupiti u prodavnicama u Manastiru Tvrdoš i Manastiru Crkivina. Takođe,  postoji mogućnost naručivanje preko Instagram i Facebook profila ili na broj +38765826750. Cijena iznosi 28KM ili 14€, a majice su dostupne u veličinama od XS do 3XL.

Kupovinom ovih proizvoda pomažete u radu Fondacije "Sveti Vukašin". Pokažimo svi zajedno, koliko snage Humska zemlja ima- BUDIMO LJUDI!