Mještanin Foče/Ustikolina S.B. mjesecima je, a možda i duže, krao struju i to tako da se nelegalno priključio na stub ulične rasvjete.

Mještanin Ustikoline krade struju

Priključak je, prema riječim načelnika opštine Muje Sofradžije, stvarao ogromne troškove. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, priključak je ukinut 5. marta uz asistenciju MUP BPK Goražde. Priključak se nalazio na Civilnom mostu u Ustikolini.

-Nakon obavljenih radova konstatovano je da neidentifikovanog kabal koji je bio priključen na uličnu rasvjetu nalazio na stubu rasvjetnih tijela kojeg kontroliše Suvad B. što je dokazano 5.3.2024 godine paljenjem rasvjete u toku izvođenja radova od strane Mirze B. koji je bio prisutan na licu mjesta – rekao je načelnik Sofradžija.

Iz jedne firme su naveli da su obavili pregled 3. februara i naišli na grananje na jednom od četiri stuba ulične rasvjete koje je vodilo do spojnice ispod mosta gdje su bila tri kabla.

-Ispitivanjem smo utvrdili da je jedan od tih kablova napojni koji je uzet sa rasvjete na metalnom mostu, drugi odlazi prema rasvjetnim tijelima na igralištu, a treći je otišao u zemlju prema nepoznatom pravcu. Instrumentom smo izmjerili potrošnju na toj spojnici koja je iznosila 13A (pri tom ispitivanju rasvjetna tijela na igralištu su bila isključena). Pri pronalaženju nepravilnostu obavijestili smo načelnika. U datom momentu očitanje je variralo, ali ne ispod 13A što je otprilike potrošnje od 3 do 5kWh – navode iz te firme.

Načelnik Sofradžija najavio je tužbu.

N1