20220527084256_720267.webp

Google je objavio da u svoj Drive servis dodaje mogućnost da se "isijeku", "kopiraju" i "postave" (cut, copy i paste) fajlovi, sve dok korisnik upotrebljava Chrome.

Zanimljivo je da copy / paste prečice do sada nisu funkcioniale u Google Driveu. Kada biste otišli na Google Drive na vebu, i pritisnuli Command + C na neki fajl i potom otišli u folder i pristisnuli Command + V, ništa se neće desiti.

Čak se ni u listi prečica preko tastature za Drive ne pominje ništa o pomenutim prečicama. Ovo je posebno neobično, s obzirom na to da su prečice za cut, copy i paste funkcije prisutne još od 70-ih godina prošlog vijeka, kada su popularizovane.

U svakom slučaju, cut, copy i paste fznkcije sada stižu u Drive za veb. Google ističe da će korisnici moći da upotrebljavaju standardne Control / Command + C, X i V komande, za kopiranje i premještanje fajlova. Kompanija tvrdi da će funkcija svim korisnicima biti dostupna do 4. juna.

Pomenuta funkcija će raditi i za različite tabove. Dodata je prečica na tastaturi za otvaranje foldera u novom tabu: Ctrl / Cmd + Enter. A ukoliko kopirate fajl i potom pokušate da ga postavite u Google Doc ili imejl, tu će biti postavljen i naslov fajla i link ka njemu.

Google u posljednje vrijeme dodaje sve više poboljšanja u svoje servise, a nedavno je najavio mogućnost izbora više blokova teksta u okviru Google Docs i neke druge funkcije.