20230623_100814.jpg (334 KB)

Gradonačelnik Mirko Ćurić danas je potpisao ugovore o finansiranju projekata udruženja građana iz oblasti kulture i nauke.

Grad je ove godine podržao 17 udruženja građana sa 20 projekata.

Gradonačelnik Ćurić kaže da je ukupan iznos koji je izdvojen za ove projekte 48.000 KM.

„Smatram da je oblast kulture i nauke veoma značajna. Iz tih oblasti smo podržali sva udruženja koja su značajna u našem gradu. Svaka godina je drugačija, ali smatram da će kao rezultat ovih potpisivanja biti značajni projekti i da će tokom ljeta svaka manifestacija koja je planirana biti realizovana i završena“, objasnio je Ćurić.

Zdravka Babić, ispred Udrženja književnika RS, Područnica Trebinje je istakla zahvalnost Gradskoj upravi što je na ovaj način omogućila im predstavljanje pjesnički, književno i umjetnički u Trebinju, u okviru vidovdanskih manifestacija.

„Dali su nam finansijsku podršku da se predstavimo kao dobri domaćini. Iskoristiću priliku da sve pozovem da dođu 27. juna od 20 časova, u Muzej Hercegovine. Biće divne poezije, dolaze gosti iz Srbije, mi smo jedna cjelina, jedno biće. Od naših pisaca dr Dobroslav Ćuk, Olgica Cice, Velibor Šipovac i drugi. Dođite da nas podržite i uveličate ovaj događaj“, kazala Babić.