Službenici Jedinice granične policije Trebinje su od stranog državljanina, koji je izjavio da dolazi iz Alžira, oduzeli falsifikovanu putnu ispravu, za koju je utvrđeno da se potražuje kao ukraden/izgubljen dokument.



On je juče otkriven u ilegalnom prelasku granice na području Trebinja.
Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju, on je lišen slobode, te u skladu sa Zakonom o strancima prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U subotu, 13. januara, službenici Jedinice granične policije Brod oduzeli su od vozača teretnih vozila, državljanina Hrvatske D.K. i državljanina BiH M.O, iskaznice za vozače za koje postoji osnova sumnje da su falsifikovane.
Na graničnom prelazu Rača pri ulasku u BiH oduzeta je falsifikovana dozvola CEMT /odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju/ koju je prilikom kontrole na uvid dalo lice M.J.
O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u toku je dalji rad na ovim slučajevima.
Službenici Granične policije BiH spriječili su pokušaj nezakonitog prenosa 15.450 evra na graničnom prelazu Rača.
Novac je otkriven pri izlasku iz BiH kod državljanina BiH i Srbije R.S, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prenos novca, i u toku je dalji rad na ovom događaju.
Službenici Jedinice granične policije Zvornik su prilikom ulaska u BiH na prelazu Karakaj uhapsili lice J.E, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga zbog krađe potražuje Osnovni sud na Sokocu, te je predato Sudskoj policiji Bijeljina.
Na graničnom prelazu Rača na ulasku u BiH uhapšen je G.M. i predat Policijskoj stanici Prijedor koja je za njim raspisala potragu zbog teške krađe.
SRNA