Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić sinoć je, takođe, želio da glasa protiv veta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ali je greškom pritisnuo pogrešan taster, rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, ističući da je to odraz demokratije u stranci, a ne raskola.borenovic-krunic.jpg

On je istakao da poštuje to što su poslanici PDP Draško Stanivuković i Jelena Trivić glasali mimo zvaničnog stava stranke, jer je to njihovo pravo.

„  PDP želi da omogući svojim članovima da slobodno misle, čime se razlikujemo od onih stranaka u kojima vlada diktatura“ - rekao je Borenović. On je pojasnio da je sinoć bio u NSRS i održao sastanak sa članovima Kluba PDP-a , kojima je rekao da glasaju po svojim uvjerenjima i stavovima.

„ Stanivuković i Trivićeva su rekli da će glasati protiv, a isto je rekao i Krunić. Međutim, kada je bilo glasanje on je greškom pritisnuo taster  "Za" jer je mislio da se glasa o zaključcima - pojasnio je Borenović.

Dodao je da PDP ostaje opoziciona stranka sve dok je on predsjednik.

Sve je ovo sasvim korektno rečeno  samo ostaje nejasno zašto Ljubiša Krunić nije objasnio da je pogriješio- ako je to tako bilo.