Zbog obilne kiše koja neprestano pada, saobraćaj je otežan i usporen, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.


Na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.


Nakon intervencije dežurnih službi, na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan. Napominjemo da se očekuje normalizacija saobraćaja u najskorije vrijeme. Povukla se voda u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan put M-4 Čelinac-Kotor Varoš.


Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.


Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.


Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.


Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.


Na regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.


Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.


Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima je često promjenljivo. Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.


AMS RS