Jubilarni, 20. Moto skup u Trebinju, koji je okupio više od hiljadu bajkera iz regiona i Evrope, sinoć je otvoren dvočasovnim koncertom kultne rok grupe „Riblja čorba“.


Od svevremenskih hitova „Ja ću da pevam“, „Dva dinara, druže“, „Pogledaj dom svoj, anđele“ do pjesama sa budućeg, jubilarnog 20. albuma „Da tebe nije“ u pripremi, publika svih generacija horski je pjevala sa Borom Đorđevićem i ostalim članovima „srpskih Rolingstonsa“, koji su prošle godine obilježili četiri decenije postojanja.


Tokom koncerta, Bora je odrecitovao i jednu od pjesama iz desete knjige poezije „Pusto ostrvo“, za koju je dobio Andrićevu nagradu. Priznao je da voli Trebinje i Hercegovinu, da se rado muvao po našem gradu, gdje je „Čorba“ prije tri godine održala jedan od najboljih koncerata, zahvalivši Moto grupi „TNT“ na pozivu za gostovanje.


Zadovoljna publika tražila je bis, čuli su se hitovi „Kad sam bio mlad“, „Istočno od raja“ , te najposlije „Lutka sa naslovne strane“, koju su članovi grupe otpjevali sa publikom bez muzičke pratnje.


Kao predgrupa, sinoć je nastupila grupa „Paranoid“ iz Rudog.


Tradicionalni defile bajkera ulicama Trebinja zakazan je za danas od 18 časova, nakon čega će u kampu biti održane moto igre.


Program jubilarnog moto skupa završava koncertom grupe „Zabranjeno pušenje“, koji počinje u 21 čas, a kao predgrupa nastupiće domaći „Krugovi u žitu“.


Organizator moto skupa je Moto klub TNT i Turistička organizacija grada Trebinja, a generalni pokrovitelj je Grad Trebinje.


RT