Nova bolnica u Trebinju je najveći projekat u gradu i Hercegovini od 90-ih godina. Sigurno projekat koji će da promijeni čitavu sliku kako Hercegovine, tako i cijele Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta za ATV jutro je naglasio da je ovaj projekat od velike važnosti za sve građane Hercegovine.

Kako kaže, gradnja ide planiranom dinamikom.

"Gradnja ide odlično, već smo na drugom spratu. Izvođač jako dobro radi, vrijeme nas služi, tako da bi bolnica mogla biti izgrađena i prije planiranog roka", rekao je Lambeta.

Novi objekat će da bude sa 223 kreveta, oko 17.500 kvadrata, sve što sadašnja bolnica nije imala.

"To će biti bolnica novog doba, na ponos Republike Srpske. Biće i komercijalni dio za građane iz Crne Gore. Imaćemo najsavremeniju tehniku. Imaćemo dosta veći prostor, ali i 498 parking mjesta", dodao je Lambeta.

Nova bolnica, donijeće i dodatna zaposlenja.

"Mi smo u procesu nove sistematizacije. Odjeljenja se organizuju. Vijek stare bolnice je prošao. U novoj bolnici ćemo imati šest operacionih sala. Radnici jedva čekaju da pređu i rade na najsavremenijoj opremi. U planu je novo zapošljavanje radnika i medicinskog osoblja", naveo je Lambeta.