U okviru Trebinjskog kulturnog ljeta ,a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja,na platou ispred Kulturnog centra u Trebinju, 1. avgusta biće održan koncert etno grupe “Iva“.


Etno grupa “Iva“ osnovana je 2004. godine u Doboju kao samostalni vokalno – instrumentalni ansambl. Ime je dobila po ljekovitoj travi koja raste na planini Ozren u blizini Doboja. Idejni tvorac i umetnički rukovodilac je profesor muzike mr Saša Pavlović. Danas, pjevačka grupa broji jedanaest članova. Na repertoaru etno grupe “Iva” nalaze se vokalna i vokalno – instrumentalna djela iz oblasti narodne i crkvene muzike.
Etno grupa ”Iva” ima za cilj očuvanje tradicionalnog srpskog muzičkog blaga u originalnom obliku ali i kroz moderne aranžmane u stilu ethno-jazz-fusion. Pored navedenog, ansambl se bavi i čuvanjem srpskih duhovnih (liturgijskih i paraliturgijskih) pjesama. Prvi nosač zvuka objavila je u izdanju Muzičke produkcije Radio Televizije Republike Srpske.
Danas je „Iva“ jedan od glavnih ambasadora kulture grada Doboja, i značajan muzički ansambl na polju očuvanja tradicionalne kulturne baštine Republike Srpske.
Koncert će se održati na platou ispred Kulturnog centra sa početkom u 21 čas.
Ulaz je slobodan.
KC Trebinje