Otkako je izgrađen 1974. godine, put Ljubinje-Stolac nikada nije ozbiljnije rekonstruisan. U kategoriji je magistralnog, mada, zbog dotrajalosti, ne bi mogao biti ni regionalni pravac. Zbog svojevrsne izlovanosti, Opština Ljubinje, nadležnim institucijama, podnijela je zahtjev za rekonstukciju tog pravca.


Svjesno ili ne, te 1974. godine izgrađen je kolovoza od pet metara, sa nagibima većim od deset procenata. Pred karakteristikama ovoga puta, a zbog socio-ekonomskih i strateških potreba, žmuri se decenijama.
– Strahovito je loša putna komunikacija, dva kamiona se ne mogu mimoići. Takođe, svjedoci smo da dosta prevoznika izbjegava ovaj put, idu preko Berkovića za Bileću, prema Crnoj Gori – navodi načelnik Ljubinja, Darko Krunić.
Od Ljubinja prema Stocu, nisu rijetke saobraćajne nezgode, nerijetko i sa tragičnim ishodom. Ovaj put samo je zvanično magistralni pravac. Zbog dotrajalosti i širine kolovozne trake, uskoro bi, novom kategorizacijom, mogao preći u niži rang, u regionalne pravce.
Četrnaest kilometara do entitetske granice od vozača zahtijeva dodatnu spretnost.
– Mislim da se radnja mimoilaženja u saobraćaju ovdje ne može tako nazvati. Bolje je reći „Promašio sam šleper“, jer je takva vožnja na ovom putu – kaže Milan Krulj.
Projektom rekonstrukcije dionica od Ljubinja do Podvrsnika bila bi širine šest metara. Projekat je dostavljen Ministarstvu saobraćaja i veza i JP Putevi. Neizvjesno je hoće li radovi krenuti ove godine.
– Put će biti nešto kraći, predviđeno je da bude pomjeren u desnu stranu zbog podloge, a prevoj Žegulja biće izbjegnut – ističe Slobodan Berić, direktor IG Instituta za građevinsrstvo PC Trebinje.
Konačan odgovor, kažu u Opštini, očekuju za dvadesetak dana. Nezvanično, predračunska vrijednost iznosi oko šest i po miliona KM.


RTRS