vidić.webp

Dani prolaze, a odluka je sve izvjesnija - Nemanja Vidić ući će u trku za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

Bivši reprezentativac "Orlova" jesenas je javno obznanio želju da preuzme rukovođenje srpskom kućom fudbala. U to vrijeme i bez konačne odluke o ulasku u predsjedničku trku, ali… Nove okolnosti diriguju i drugačije odluke!

Posljednjih dana, pojačanim naporima i konkretnim aktivnostima, u Vidićevim planovima kristališe se ideja o konačnoj odluci i definitivnom objavljivanju kandidature za najvažnije mjesto na Terazijama 35. I ne samo to - nekadašanji as Crvene zvezde, Mančester Junajteda i kapiten “Orlova“, polako već definiše tim potencijalnih saradnika u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, prenosi "Sport Klub".

Riječ je o bivšim fudbalerima i sportskim radnicima od ugleda, sličnih razmišljanja, ranije u zanemarljivoj mjeri angažovanih, ili skoro neaktivnih u srpskom fudbalu.

Jedan od ključnih događaja u konačnoj realizaciji Vidićeve ideje o kandidaturi bio je i dolazak Aleksandera Čeferina u Beograd. Predsjednik UEFA, nezvanično je potvrđeno "Sport klubu", odavno ima pozitivan stav o konkretnom angažovanju Nemanje Vidića u srpskom fudbalu. Slično mišljenje ne krije ni Zoran Laković, jedan od ključnih autoriteta srpskog fudbala i drugi čovjek evropske federacije.

Da li je konkretna ideja bila tema i sastanaka, organizovanih u petak u Beogradu, nije teško pretpostaviti, pogotovo u svjetlu činjenice da sredinom marta ističu mandati organa i odbora FSS, konstutisanih prema izbornim rezultatima 2019. godine. Izborna skupština morat će da bude zakazana što prije, srpski fudbal nema više vremena za čekanja i odlaganja… A, čeka se samo ime budućeg predsjednika!

Martovski početak kvalifikacija za EP već je na pragu, fijasko sa tajmingom iz novembra 2022. očitao se i na Moundijalu u Kataru. Fudbalskoj Srbiji nije potrebna još jedna rašomonijada, uoči velikih izazova na terenu. Bile to i kvalifikacije za kontinentalni šampionat, prenosi "N1".