U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje nestabilno vrijeme, pretežno oblačno, lokalno sa povremenom kišom i grmljavinom.


Jutro pretežno do potpuno oblačno i suvo, lokalno oko rijeka i u kotlinama sa maglom, sa mjestimičnom kišom i po kojim pljuskom u regiji Doboja, te na području Šipova, Mrkonjić Grada i Ribnika, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.


Prijepodne u većini krajeva biće suvo, u Hercegovini sunčano, a povremena kiša i pljuskovi će početi poslijepodne i uveče.


Tokom dana očekuje se blagi porast temperature.


Najviša dnevna temperatura od 18 do 25, a u planinama od 14 stepeni Celzijusovih.


Vjetar slab sjevernog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.


Temperatura izmerena u 8 časova: Bjelašnica četiri, Čemerno sedam, Han Pijesak, Ivan Sedlo i Sokolac devet, Gacko i Kalinovik 10, Foča, Višegrad, Bugojno i Sarajevo 12, Šipovo, Bileća, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Rudo, Jajce i Srebrenica 13, Novi Grad, Mrakovica, Ribnik, Gradačac, Grude, Livno, Trebinje, Tuzla i Zvornik 14, Krupa na Uni, Doboj i Prijedor 15, Mlječanica, Banjaluka, Bihać, Bijeljina, Brčko i Sanski Most 16, Srbac, Gradiška, Mostar i Neum 17 stepeni Celzijusovih.


Padavine u protekla 24 časa: Tuzla i Jajce 49 litra po metru kvadratnom, Šipovo 44, Bijeljina 43, Zenica 40, Zvornik 35, Doboj 34, Bugojno 32, Ribnik 27, Mrkonjić Grad 24, Trebinje 15, Livno i Ivan Sedlo 14, Gradačac 12, Bjelašnica devet, Sarajevo i Han Pijesak osam, Banjaluka sedam.


Izvor Srpska info