srednja-skola.jpg

Direktori trebinjskih srednjih škola očekuju da od resornog ministarstva, početkom naredne sedmice, saznaju kada će biti raspisani konkursi za upis u srednje škole.

Saznajemo da će, kao i prethodnih godina, u Gimnaziju „Jovan Dučić“ biti upisana četiri odjeljenja opšteg smjera.

Centar srednjih škola od ove školske godine uvešće dva nova zanimanja i to poslovno-informatički tehničar i agrotehničar.

„Biće upisano ukupno pet odjeljenja u našu školu. Osim ova dva nova od četvorogodišnjih smjerova biće upisano i odjeljenje ekonomski tehničar, te dva kombinovana trogodišnja odjeljenja, konobar-kuvar i pekar-poslastičar“, navodi Neška Ilijić, direktor Centra srednjih škola.

Direktor Tehničke škole Darko Rakić rekao je da je ova škola od naredne školske godine planirala da upiše pet odjeljenja, tri četvorogodišnjih struka i dva odjeljenja zanatskih škola.

"Od četvorogodišnjih škola planirano je da upišemo po odjeljenje tehničara računarstva i programiranja, tehničara za Ce-eN-Ce tehnologiju i građevinskih tehničara. Od trogodišnjih kombinovanih odjeljenja trebalo bi da upišemo po 12 učenika na nova zanimanja - mehaničar grijne i rashladne tehnike i električar elektroinstalater-rukovodilac građevinskih i pretovarnih mašina“, naveo je Rakić.

U srednju Muzičku školu planirano je da bude upisano 10 učenika, troje na vokalno-instrumentalni i sedmoro na teoretski smjer.