Na području Mrkonjić Grada, romanijske regije i donjeg Podrinja jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz, dok je na većini ostalih putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj otežan zbog novih snježnih padavina.


Kako je saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske, na magistralnom putu od Sarajeva do Rogatice preko Romanije obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere.
Na području FBiH saobraćaj je otežan na putnim pravcima Sarajevo-Tuzla, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica.


Dodatne poteškoće u jugozapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.


Zbog niske temperature vazduha moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše čišćenje i posipanje, ali niska temperatura usporava njihovo djelovanje.


Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.


Iz AMS-a apeluju da se vozi maksimalno oprezno i da se na put ne kreće bez zimske opreme.


Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.


Izvor: Srpska Cafe