U visokoj Hercegovini i dijelu Sarajevsko-romanijske regije danas prije podne duvaće olujni južni vjetar, dok je u južnim krajevima moguća obilnija kiša sa grmljavinom, upozoreno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Očekuje se da će za 24 časa pasti oko 30, lokalno i do 60 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a na višim planinama moguća je prolazna susnježica i snijeg.


Tokom prijepodne padavine će se premještati prema centralnim krajevima, a popodne na istok, dok će na zapadu i sjeverozapadu prestati i djelimično će se razvedriti.


Popodne pretežno oblačno, povremeno sa kišom u većini predjela, dok će na sjeverozapadu i sjeveru biti suvo.


Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na sjeveroistoku do 22 stepena Celzijusova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Temperatura u sedam časova: Čemerno četiri, Han Pijesak i Bugojno šest, Zenica sedam, Sokolac osam, Mrkonjić Grad, Bileća, Sarajevo i Banjaluka 10, Trebinje, Ribnik, Doboj, Bijeljina, Bihać i Istočno Sarajevo 11, Tuzla i Mostar 12, Rudo i Prijedor 13, te Novi Grad 14 stepeni Celzijusovih.


Srpska cafe