Akcija
Policijski službenici MUP-a Republike Srpske sprovode akciju "Staza" na području Trebinja, Foče i drugih opština u kojoj je do sada slobode lišeno 19 lica, saopšteno je iz MUP-a.

Za ova lica postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet, u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Foto: RTRS

Tokom istrage do sada je oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje BiH.

Foto: RTRS
U akciji učestvuju pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH a po naredbama Suda BiH, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Foto: RTRS
Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su na području Foče i Hercegovine u toku pretresi i hapšenja u okviru policijske akcije u borbi protiv organizovanog kriminala povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja, a među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se terete za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.
Foto: RTRS
Iz Tužilaštva navode da je meta akcije veći broj osumnjičenih lica koja su pod istragom i terete se da su imala podijeljene uloge u činjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tokom akcije, zaplijenjena je veća količina opojne droge, a na području Foče i specijalna oprema namijenjena za proizvodnju narkotika, dodaje se u saopštenju.

Foto: RTRSAkcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina droge, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.