U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti sunčano sa temperaturom do 39 stepeni, na jugu i do 41 stepen Celzijusov.Vjetar će biti slab i umjeren, uglavnom istočnog smjera, u Hercegovini zapadni i jugozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Temperatura vazduha u 7.00 časova: Majevica 13 stepeni, Sokolac, Ribnik, Šipovo 15, Kotor Varoš, Han Pijesak, Krupa na Vrbasu 16, Istočno Sarajevo, Čemerno, Rudo 17, Mrkonjić Grad, Srbac 18, Banja Mlječanica, Kalinovik, Prijedor, Novi Grad 19, Bileća, Doboj, Banjaluka, Krupa na Uni 20, Bijeljina 21, Trebinje 25 stepeni Celzijusovih.
U periodu od 30.07. do 06.08., u vremenskom intervalu od 13 do 18 sati, na snazi je narandžasti meteoalarm, odnosno visoke dnevne temperature vazduha i vrlo visoka vrijednost UV indeksa
Bioprognoza Opšta slika je loša. Visoke temperature negativno će uticati na većinu populacije. Osjetljive osobe treba maksimalno da smanje boravak na otvorenom i da umanje aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.