Optužnica otkrila surovost masovnog ubice iz Mladenovca
Od tog 4. maja sela u okolini Mladenovca više nisu ista. Tuga, muk, nevjerica obavili su Malo Orašje i Dubonu od trenutka kada je devetoro mladih, nedužnih ljudi, ubijeno iz čista mira, u pomahnitalom napadu Uroša Blažića (20).
Sada, šest mjeseci kasnije, optužnica koja je podignuta protiv njega otkriva detalje koji lede krv u žilama i ukazuju na surovost i bezumnost ovog masovnog ubice, piše Blic.

“Ispalio preko 10 hitaca u pojedine ubijene”

Optužnicu koju je prije mjesec dana podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu otkriva jezive detalje zločina i ukazuje da je Uroš Blažić ispalio najmanje oko 85 hitaca u svoje žrtve. Ova brojka nije broj ispaljenih metaka, već broj povreda koje su imale ubijene i ranjene žrtve.

"Tačan broj hitaca nije poznat jer je Blažić pucao na otvorenom prostoru i postoji mogućnost da neke čaure nisu pronađene", kaže izvor “Blica”.

Uroš Blažić ubio je 9 osoba, a ranio njih 12. Kako saznajemo, u pojedine ubijene on je ispalio preko 10 hitaca, po cijelom tijelu.

"Ubijene u Orašju pogodilo je ukupno 21 metak, dok je u Duboni ubijene žrtve pogodilo ukupno 32. Blažić je pucao u žrtve dok su ležale ranjene na zemlji, koje su ga molile da prestane da puca. Ali, on se tu nije zaustavio. Prilazio bi im i pucao u njih dok su bile na zemlji", kaže izvor poznat redakciji.

Kako dodaje, u Duboni je išao i korak dalje i prilazio žrtvama koje je ranio kako bi se uvjerio da li je neko od njih živ.

"Kada bi vidio da su još uvijek živ, on bi im se približavao i sa male udaljenosti ispaljivao još metaka", objašnjava sagovornik.

Naveo kako su mještani bili ljubomorni na njega

Optužnica protiv Blažića otkrila je i šta se dešavalo u njegovoj glavi prije, tokom, ali i nakon krvavog pira. Kako je utvrđeno, Blažić je narcisoidan i prepotentan mladić, isfrustriran i prepun kompleksa.

"Uroš Blažić je u svojoj odbrani nakon počinjenog zločina ispričao da su mještani Malog Orašja i Dubone bili ljubomorni na njega jer se druži sa poznatim ličnostima iz rijalitija i zato što je digao ljestvicu više u odnosu na njihove živote", kazao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Blažić je “ljestvicom više” smatrao svoje druženje sa mediokritetima iz rijaliti programa, ljudima koji su poznati samo po učešću u ovakvoj vrsti programa i skandalima koje su pravili. Sebe je poredio sa osuđenim robijašem Kristijanom Golubovićem, nazivao se “mali Kristijan”. Usmrtio devet osoba

Podsjetimo, na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi, a šta se navodi u optužnici protiv ubice iz Mladenovca, postoji opravdana sumnja da je da je Uroš Blažić 4.maja 2023. godine oko 22.20 časova, upravljajući putničkim vozilom marke “Mercedes” u kom je ponio automatsku pušku proizvođača “zastava” model “M70 AB2”, sa mehaničkim uklonjenim fabričkim brojem, pištolj marke “Tokarev” TT-30, sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, jednu ručnu bombu M 52. jednu ručnu bombz M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, došao kod spomenika “Palih boraca” u selu Malo Orašje gde je uočio grupu mlađih lica koja su se družila i slušala muziku nakon čega je bez ikakvog povoda, sa namjerom da ih liši života, izašao iz vozila i rafalnom paljbom iz navedene automatske puške ispalio više desetina projektila u pravcu oštećenih lica, nakon čega je, kada je ispalio okvir sa municijom, isti zamijenio i nastavio da puca na oštećene, od kojih je neke već pogodio i koji su se nalazili na zemlji, kojom prilikom je na licu mjesta ubio Marka M. (18) dok su od zadobijenih povreda u zdravstvenim ustanovama preminuli Nemanja S. (21) Lazar M. (20) Petar M. (26) i maloletni N. M. (15) i A. M. svi iz Malog Orašja.

Tom prilikom okrivljeni Uroš Blažić je ranio još četiri osobe, dok je na još četiri oštećena lica pucao, ali ih je promašio.

Nakon toga, kako je utvrdila istraga, Uroš Blažić se vozilom kojim je došao na lice mjesta, odvezao u selo Dubona, koja se nalazi na udaljenosti od nekoliko kilometra, gdje je uočio više lica koji su preduzimali radove na ogradi dvorišta i sa namjerom da ih liši života, izašao je iz vozila i iz vatrenog oružja – označenog pištolja marke “Tokarev” ispalio više projektila u pravcu navedene grupe lica, kao i u još jednog oštećenog koji se nalazio u neposrednoj blizini, kojom prilikom ih je pogodio projektilima, nanijevši im teške fizičke povrede.

Okrivljeni Uroš Blažić se nakon toga ponovo odvezao navedenim vozilom nedaleko odatle do Osnovne škole “Momčilo Živojinović” gdje je zaustavio vozilo, ušao u dvorište škole i tom prilikom, sa namjerom da ih liši života, iz navedene automatske puške, počeo da puca u pravcu više osoba koja su se tu međusobno družili, pri čemu je u oštećena lica, koja je pogodio i koja su se nalazili na zemlji, ponovo iz neposredne blizine pucao i na licu mjesta ubio Milana P. i Kristinu P. koji su brat i sestra, dok je Dalibor T. usljed zadobijenih rana ubrzo preminuo. Kritičnom prilikom okrivljeni Uroš Blažić je ranio i nanio teške fizičke povrede opasne po život prema još četvoro oštećenih lica, dok je ispalio i više projektila u pravcu još četiri oštećena lica, ali ih je promašio.

Dakle, kako je to utvrđeno u istrazi, bježeći sa lica mjesta, u selu Šepšin, uočio je parkirano putničko vozilo sa ključem za startovanje u kontakt i sa istim se odvezao u blizinu naplatne rampe u Malom Požarevcu gdje je ostavio vozilo koje je čekalo na naplatnoj rampi gdje je uz prijetnju aktiviranja ručnih bombi prinudio oštećenog vozača da nastavi kretanje vozilom kako bi izbjegao policijske službenike, dok je u vozilu bila putnica. Odatle su nastavili kretanje prema mjestu u opštini Ub gdje je oštećena putnica izašla iz vozila i kojoj je zaprijetio da ne smije ništa da prijavi. Potom je naredio vozaču taksi vozila da ga odveze do sela Vinjište na teritoriji Kragujevca, gdje je kasnije pronađen i lišen slobode od strane policijskih službenika u prepodnevnim časovima.

Njegovom ocu, Radiši Blažiću se stavlja na teret da je izvršio krivična djela – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i ekspozitivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom – teško djelo protiv opšte sigurnosti. Urošu prijeti 20 godina robije

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju, sa prijedlogom da se prema svim optuženim produži pritvor.

Okrivljeni Uroš Blažić u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.