Osnivačka skupština Udruženja „Stara Hercegovina“ održaće se u subotu 18. maja sa početkom u 19 časova u banket sali hotela Jugoslavija u Beogradu.


Inicijator i pokretač ovoga udruženja je Trebinjac Mirko Butulija, nedavno tragično nastradali direktor AMSS, čiji će put na realizaciji projekata i aktivnosti nastaviti njegova supruga Marijana i brat Andrija.
Inače,Udruženje „Stara Hercegovina“ trebalo bi da okupi društva i organizacije ovoga tipa sa ciljem očuvanja naše tradicije i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.


Svečanost povodom osnivanja ovoga zavičanog udruženja okupiće veliki broj gostiju sa područja nekadašnje Stare Hercegovine a koji danas žive u Srbiji ,regionu i inostranstvu,kao i ugledne pojedince i crkvene velikodostojnike.


U kulturno-umjetničkom dijelu programa pored projekcije filma o Staroj Hercegovini prisutni će moći vidjeti nastup KUD-a “Dimitrije Koturović“, guslare iz Škole gusala „Sandić“ i guslara Marka Šćepanovića, dok će tradicionalnu hercegovačku gangu izvesti članovi muške pjevačke grupe KUD-a „Sava Vladislavić“ iz Gacka.


Iz Udruženja „Stara Hercegovina“ pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanu osnivačku skupštinu a sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona 00381-63-228-188,osoba za kontakt Andrija Butulija.


Izvor: Radio Gacko