Festival "Dani Nebojše Glogovca" - Foto: SRNA
U Trebinju je večeras otvoren festival "Dani Nebojše Glogovca", manifestacija koju u čast velikog glumca organizuju njegova porodica i prijatelji u saradnji sa Kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Festival je otvoren na ljetnjoj sceni Kulturnog centra predstavljanjem specijalnog gosta - glumice Branke Katić, a potom slijedi projekcija filma "Ubistvo s predumišljajem", reditelja Gorčina Stojanovića.

Katićeva je rekla novinarima da je Trebinje prelijep grad i da tek sada shvata zašto ga je Nebojša toliko volio i želio da se jednog dana vrati da živi ovdje.

- Ono što me isto ovde dirnulo je gostoprimstvo i ljudska toplina i neka dobrota koju osećam od svih ljudi koji su nas ugostili od kada smo stigli - rekla je Katićeva prije otvaranja festivala.

Nebojšina supruga Milica istakla je da je organizacija festivala ove godine bila poseban izazov zbog epidemiološke situacije.

On je izrazila ponos i sreću što je na festivalu ove godine prisutna glumica Branka Katić, Nebojšina prijateljica i koleginica.

- Srećna sam što sam u Trebinju, hvala gradu koji je ove godine pokrovitelj festivala, hvala Trebinjcima. Nemam reči da izrazim zahvalnost i ljubav i taj divni osećaj koji je prisutan kad god ovde dođem - istakla je Milica Glogovac.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se ovim festivalom njeguju veze između Nebojšine rodne Hercegovine i Trebinja, te zahvalio porodici, ocu Milovanu i supruzi Milici što dolaze "na izvorište njegovog postojanja".

Sutra, drugog dana festivala biće prikazan film "Moj jutarnji smeh" reditelja Marka Đorđevića.

Izložba fotografija Nebojše Glogovca iz njegovih najznačajnijih uloga prikazana je večeras na LED ekranu ljetnje scene Kulturnog centra.