Ovo su tri najzdravije namirnice na svijetu

Ove tri namirnice su nešto najzdravije što možete dodati svojoj ishrani kako biste zaštitili tijelo.

Divlja borovnica

Ova dragocjena bobica je najbolji tonik za zdravlje koji se može u prirodi naći. Divlja borovnica je velika podrška imunološkom sistemu, oporavlja tkivo, podmlađuje, poboljšava probavu, oslobađa tijelo teških metala... Takođe je dobra u prevenciji moždanih bolesti, kao što su Alchajmer.

Divlje borovnice su idealne za pravljenje smutija, ali mogu i da se zamrznu pa kuvaju u kompotu ili kako god da vam odgovara.

Divlje borovnice ne miješajte sa kultivisanim borovnicama, jer kultivisane nemaju ni pola hranljivih materija kao ove koje rastu u planinama.

Kopriva

Nevjerovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažava glavobolje, jača endokrini i nervni sistem. Kopriva je jedna od najboljih biljaka za liječenje i prevenciju mnogih bolesti. Koristite ovu boljku ako hoćete da ublažite hronični umor, bolove u zglobovima i mišićima, da smanjite emocionalni stres.... Njena antiinflamatorna svojstva su zapanjujuća, stoga morate da je koristite u ishrani.

Koprivu možete kuvati kao čaj, spremati u hrani kao špinat ili je dodavati kuvanim jelima.

Zeleni maslačak

Kada pročitate šta sve maslačak može da uradi vašem tijelu, postaće vaša najbolji prijatelj. Maslačak je bogat proteinima i zbog toga je odličan za kardiovaskularni sistem, prečišćava krv, uklanja holesterol i td...

Fantastično je sredstvo protiv zračenja.

S proljeća uberite što više listova maslačka i dodajte ih u salatu - nema ništa zdravije od toga.

Osušeni maslačak je idealan za jutarnji čaj, a cvjetove koristite da biste napravili prirodni med.

U svoj jelovnik uključite barem jednu od ovih tri supernamirnica i poboljšajte svoje zdravlje.

(Stil.kurir.rs)