U akciji „Paketić za ljepši osmijeh“ koju su organizovali volonteri Kluba mladih Crvenog krsta Trebinje prikupljeno je oko 400 paketića.


Prema riječima Anje Gugolj, predsjednika Kluba mladih CK Trebinje, građani Trebinja su pokazali humanost, te je ovo jedna od najuspješnijih akcija Crvenog krsta.
„Paketići će biti podjeljeni socijalno ugroženoj djeci, njih je prema podacima Centra za socijalni rad oko 200, a ostatak ćemo podjeliti udruženju ‘Sunce nam je zajedničko’, djeci udruženja dijabetičara i djeci romske populacije. Dječijem vrtiću ‘Naša radost’ ćemo podjeliti nekoliko kompleta igračaka. Određenu količinu paketića ćemo podjeliti i djeci koja se nalaze na Odjeljenju za pedijatriju naše bolnice“, objasnila je Gugolj.
Ona je istakla da će sa podjelom paketića krenuti 29. decembra, uz pomoć Centra srednjih škola čija akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ je u toku.
Mladi volonteri zahvalili su se građanima Trebinja na pokazanoj humanosti, kao i donatorima: „Đim trejd“-u, Gradskom odboru Socijalističke partije Trebinje, Osnovnoj Školi „Vuk Karadžić“ i Organizaciji Švajcarske „Malteser Orden“ .
Radio Trebinje