Lider Demokrata Aleksa Bečić proglasio je pobjedu opozicije u Herceg Novom i poručio da je Demokratska partija socijalista /DPS/ doživjela ubjedljivi politički nokaut.
"Dali smo riječ i riječ smo održali. Nakon Budve, nakon Kotora od večeras je i Herceg Novi slobodan", rekao je Bečić.
On je na konferenciji za novinare naglasio da je DPS u odnosu na parlamentarne izbore pao za pet procenata, a da su Demokrate sa 14 skočili na 25 procenata.
"Prvi put sada u Herceg Novom, 19 odbornika imaju partije koje nikada nisu bile u koaliciji sa DPS-om. Herceg Novi je u političkim krugovima bio prepoznat kao grad sa nacionalnim predznakom, a sada je veliki broj glasova dobila građanska partija", rekao je Bečić, prenose crnogorski mediji.
On je pozvao svoje birače da ne slave po ulicama, nego u domovima mirno i dostojanstveno.

Prema njegovim riječima, podrška Demokratama između dva izborna ciklusa porasla je za 80 odsto što nije zabilježeno u političkoj istoriji Crne Gore.
"Ovo znači početak pada DPS i rasta Demokrata. Ovo je herojska pobjeda. Vođena je najprljavija kampanja", dodao je Bečić.
Demokratska Crna Gora saopštila je rezultate nakon 100 odsto izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31 odsto ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25 odsto ili devet mandata, Demokratski front oko 11 odsto, odnosno četiri mandata, Novska lista 7,8 odsto ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5,5 odsto ili dva mandata.
Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.
Srna