Služenjem parastosa za borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu kod Spomenika braniocima Trebinja, počelo je obilježavanje 28 godina od početka ratnih dejstava na području grada, nakon čega će biti osveštana novoizgrađena Spomen-soba.

spomen-soba-trebinje7.jpg

Parastosu, koji služi Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, prisustvuje, između ostalih, i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

spomen-soba-trebinje2.jpg

Grad Trebinje je za izgradnju Spomen-sobe iz budžeta izdvojio oko 300.000 KM. Nakon parastosa i osveštanja, uslijediće obraćanja zvaničnika Trebinja i gradske Boračke organizacije.

Organizatori ovog događaja su gradska Boračka organizacija i Grad Trebinje. U okviru programa obilježavanja, u Galeriji trebinjskog Kulturnog centra u 11.00 časova biće otvorene dvije izložbe.

spomen-soba-trebinje1.jpg

Izložbu Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica "Opomena o stradanju Srba od 1991. do 1995." organizuje Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe". Crkvena opština Trebinje organizuje izložbu sestrinstva Manastira Svetog Jovana Krstitelja iz Jasenovca "Sveti novomučenici jasenovački i svjetlost vaskrsenja".