SARAJEVO / Pod motom „Darujte srcem, u društvu najmilijih“, sinoć je u renomiranom sarajevskom restoranu "Druga kuća" održana donatorska večera s ciljem prikupljanja sredstava za udruženje EDUS čija je misija podrška djeci s poteškoćama u razvoju.
Sva prikupljena sredstva uputit će se kao finansijska pomoć EDUS-ovom Centru za ranu intervenciju, u kojem oko 20 mališana s poteškoćama iz autističkog spektra dobija podršku i pomoć u odrastanju. Na ovaj način, želi se skrenuti pažnja na važnost rane intervencije, kako bi ostvarili svoja prava na školovanje i inkluziju u društvo.Organizatori - vinarija Podrumi Vukoje 1982 i Druga kuća, događaj su koncipirali u formi slow food večere tokom koje je održana dobrotvorna tombola. Večera je privukla veliki broj gostiju, a ozračje decembarskih praznika dodatno je uljepšalo atmosferu popunjenog restorana.
Tokom cjelovečernjeg programa gostima je priređen gastronomski doživljaj s mnogo stila: pet slijedova s maštovitim i ukusnim jelima poznatog kuvara Toma Gretića, složena uz vina Vukoje, u ovoj godini nagrađena na vinskim festivalima u Španiji, Austriji i Hrvatskoj.
Gostima je servirano čak deset vrhunskih vina koja čine ekskluzivan asortiman iz palete Vukoje – od čuvene hercegovačke Žilavke, svježe i aromatične Primavere pa sve do veličanstvene Crvene Selekcije, najnagrađivanijeg bh. vina u svijetu, te plemenitog Vranca Rezerva koji je laureat festivala u Španiji, postojbini crnih vina.

O karakteristikama svakog od njih, prisutnima je govorio vlasnik vinarije i enološki stručnjak Radovan Vukoje. Svojim doprinosom i poklonima, u ovaj humanitarni događaj uključili su se: Natuzzi Prodavnica Sarajevo, Firma Racional d.o.o, Multiplex Cinema City, Spa centar Ma'ab, Kelly's, Nestle, After Eight, Kotanyi, Nivea, Coloseum i Mercator.
Trebinje danas