5DDDE80B-0BA3-4A45-B9E7-4563A57813D6.jpeg
Sarajlija K.H. (47) upravljao je automobilom rendž rover kojim je presjekao put službenom automobilu ministra bezbjednosti Nenada Nešića u Sarajevu, rečeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, kako piše ATV dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

“Dana 21. avgusta oko 11.45 sati, policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine su pozvali policijske službenike PU Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka – Vrbanja, zadržali vozača K.H. i vozilo rendž rover kojim je upravljao, zbog ometanja pratnje štićene ličnosti”, kažu u MUP-u KS.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će po kompletiranju materijala, poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, kaže za ATV da se ne osjeća bezbjedno u Sarajevu nakon današnjeg incidenta u kojem se vozač zaletao u vozila u kojima su bili njegovo obezbjeđenje i on.

”U posljednje vrijeme dobijam prijetnje putem društvenih mreža, a sjetimo se i pisane prijetnje koja je došla na Kabinet ministra kada je navedeno da neću pobjeći od klanja i noža. Zbog svega toga ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu. Očigledno im smeta to što sam Srbin”, rekao je Nešić.

On pojašnjava da se jutrošnji napad dogodio dok je bio na putu ka svom Kabinetu.

”Moje obezbjeđenje me je izvuklo na sigurno, a tog vozača su legitimisali. U tom trenutku su došli pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva i preuzeli dalje postupanje. Napominjem da je na zaštitnom vozilu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela sve vrijeme bila upaljena rotacija i da su sa dvije strane vozaču pokazivali palicu “stop”, tražeći da se udalji, ali se na to nije obazirao, već je nasilnički reagovao”, kaže Nešić.