Grupa od pedesetak mladih iz Trebinja koji su sinoć krenuli na koncert u Herceg Novi na crnogorskom Graničnom prelazu Sitnica zadržana je dva i po časa, jer su ih carinici ignorisali propuštajući vozila iza njih, sve do dolaska četiri vozila specijalaca koji su ih legitimisali, a muškarce i cijeli autobus detaljno pretresli.Jedna od putnica Srni je potvrdila da su im carinici rekli da im je tako naređeno, dodajući da su specijalci od muškaraca tražili na uvid po 50 evra, a nakon toga im rekli da skidaju majice i cipele kako bi se uvjerili da ne nose ništa sumnjivo.
"Cijeli autobus su do detalja pretresli, uključujući i rastavljanje stranica u autobuskom toaletu", kaže ova putnica i dodaje da su im specijalci rekli da imaju dojavu da je grupa mladih krenula da pravi probleme u Herceg Novom.

Kada su mislili da je "mukama došao kraj" i krenuli sa granice, samo nakon kilometar vožnje ponovo su ih zaustavili specijalci, za koje putnici tvrde da su bili isti oni sa granice i ponovo ih legitimisali.
"Rekli su nam da ćemo biti praćeni i u Herceg Novom. Ništa nam nije bilo jasno. Da smo teroristi ne bi se tako prema nama ponašali. Među nama je bilo i troje maloljetnika", navodi putnica.
Ona dodaje da situacija nije bila nimalo prijatna. "Samo smo željeli da uživamo u koncertu u susjednom gradu, u koji redovno odlazimo na koncerte naših popularnih pjevača", kaže sagovornica Srne.
Prema njenim riječima, kada su stigli u Herceg Novi, koncert je već bio završen, pa su prije povratka u Trebinje otišli da prošetaju, ali uz pratnju specijalaca.
Na autobuskoj stanici, odakle su krenuli kući pola sata poslije ponoći stigla je "marica" sa dvanaest istih naoružanih specijalaca koji su, nakon što su se uvjerili da je riječ o "miroljubivoj" posjeti, Trebinjcima rekli da su iz Budve i da im je naređeno da prate grupu mladih Hercegovaca.
Srna