Policijska stanica Nevesinje je juče, 31. januara 2018. godine, u večernjim časovima, na magistralnom putu Gacko-Nevesinje, pronašla putničko vozilo marke „Audi“, tip „A6“ u kome je primjećena veća količina cigareta različitih vrsta.



Na osnovu operativnog rada, policijski službenici su stekli osnov sumnje da su lica inicijala M.Z. i V.M. koja su vozila pronađeno vozilo, uputila se prema Gacku u putničkom vozilu marke „Mercedes Benz“, koje je zaustavljeno u mjestu Nadanići, Opština Gacko.
Izvršenim pretresom putničkog vozila marke „Audi“, tip „A6“ pronađeno je i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta odzeto 7 490 pakalica cigareta različitih vrsta.
Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica incijala M.Z. i V.M.

U 2018. godini Policijska stanica Nevesinje je ukupno oduzela 21 480 paklica cigareta različitih vrsta, dok je u 2017. ukupna količina oduzetih paklica na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Trebinje iznosila 45 020 paklica cigareta raznih vrsta čija je tržišna vrijednost procjenjena na oko 130 000KM i 26 kg. suvog rezanog duvana.
Trebinje Danas