Potpisani ugovori sa 170 pripravnika

IMG_8620.JPG (147 KB)

U gradskoj upravi danas su predstavnici Grada Trebinja i Zavoda za zapošljavanje RS potpisali ugovore sa poslodavcima i nezaposlenim licima po programima zapošljavanja i samozapošljavanja u ovoj godini.

Potpisano je ukupno 170 ugovora sa poslodavcima u javnom i privatnom sektoru.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da ih posebno raduje što će u okviru ovih programa biti zaposlen 51 pripravnik.

„To je nešto na čemu smo insistirali, svima dati šansu da završe pripravnički staž. Grad Trebinje je u prethodnom periodu i sopstvenim sredstvima finansirao neto plate. Još je otvoren poziv za korištenje sredstava Grada Trebinja za djecu poginulih boraca koji žele da se samozaposle. Ove godine se po prvi put izdvaja do 20.000 maraka za samozapošljavanje djece poginulih boraca bez ograničenja koja djelatnost je u pitanju. U pregovorima smo i sa Zavodom i sa nadležnim ministarstvima i Vladom da ubuduće bude još ovakvih ili sličnih programa“, naveo je Ćurić.

On se nada da će kroz ove programe svi poslodavci naći deficitarne struke, te da će biti zaposleno što više ljudi.

„Grad Trebinje će i dalje da raspisuje sve pozive, shodno interesovanju, kako bi što više ljudi moglo da se zaposli“, rekao je on.

Miloš Golijanin, šef kancelarije direktora Zavoda za zapošljavanje RS je rekao da je, ove godine, bila velika zainteresovanost za programe zapošljavanja i samozapošljavanja.

„Analizirajući rezultate programa zapošljavanja na području grada najveća zainteresovanost je bila iz privredne grane, što znači da i pored nekih otežavajućih okolnosti, vidimo da je pojačana privredna aktivnost. Poželjeli smo sreću svim ljudima da nastave svoje aktivnosti i poslije obaveznih godinu dana“, rekao je Miloš Golijanin, šef kancelarije direktora Zavoda za zapošljavanje RS.

IMG_8619.JPG (151 KB)

Mijat Šarović, direktor Udruženja za pomoć i podršku djeci i licima sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ navodi da su oni potpisali ugovor sa jednim logopedom, koji im je neophodan za rad sa djecom.

„ Imamo dosta djece kojima su potrebni tretmani sa logopedom i ovo će nam mnogo značiti. Ovo je jedini način da odgovorimo na brojne potrebe naših korisnika, tj. djece sa poteškoćama u razvoju. Svakodnevno je u našem gradu sve više djece sa problemima govora i nekim drugim razvojnim poteškoćama i ovo je način da angažujemo logopede, defektologe koji će doprinijeti pružanju adekvatnih usluga djeci kojoj ovakva vrsta pomoći bude trebala“, rekao je Šarović.

Đoko Tarana, vlasnik „Autounion“ D.O.O. Trebinje je rekao da je danas potpisao ugovore sa dva pripravnika, ekonomske struke.

„Vjerovatno će jedan dobiti i stalni posao, što je dobro. Ovo je veoma dobro i korisno, nema privrednika koji nije zahvalan za svaku uslugu za zapošljavanje i samozapošljavane“, naveo je on.

Preduzeće „Radnik“ iz Trebinja dobilo je tri pripravnika, higijeničarku, vodoinstalatera i prostornog planera.

Bojan Čvoro, direktor ovog preduzeća kaže da će im ovo mnogo olakšati u budućem radu.

"Naše preduzeće je i prethodnih godina ostvarivalo ova prava. Uvijek smo se trudili da prednost pri zapošljavanju damo porodicama palih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, tako da i ove godine jedno od tri lica pripada porodicama palih boraca. Ukupno smo zaposlili osam ljudi, kroz ove programe, svi su primljeni u stalni radni odnos, a tako će biti i sa ovo troje pripravnika sa kojima smo danas potpisali ugovore“, rekao je Čvoro.

U toku posljednje četiri godine, uključujući i ovu (812.000 KM) za ove programe koji se realizuju na području Trebinja, izdvojeno je oko 3.000.000 KM.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×