Stanje na požarištima u Hercegovini jutros je nešto stabilnije u odnosu na prethodnu noć, kada je vatra na području ljubinjske opštine presjekla magistralni put Ljubinje-Stolac, koji je nekoliko sati bio zatvoren za saobraćaj, rečeno je Srni u ljubinjskoj Vatrogasnoj jedinici.Na ovom prevoju jutros od 5.00 časova se saobraća jednom kolovoznom trakom, a u toku dana saobraćaj bi trebao biti normalizovan. Ljubinjski vatrogasci uspjeli su da presjeku liniju požara u tom rejonu i odbrane mjesta Poljice i Rđuši.
U Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno je da su tri lica privedena zbog izazivanja požara u ljubinjskoj opštini.
Na području Nevesinja jutros je najteže u rejonu Jasene gdje je krak požara zaprijetio naseljima.

Vatrogasci u uspjeli da ugase požar u Morinama, koji je zahvatio oko 400 hektara trave i niskog rastinja i oko Kifinog sela, gdje je izgorjelo oko 50 hektara niskog rastinja, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici Nevesinje.
Na području Trebinja aktivan je požar u Srujićima u Popovom polju, koji ne ugrožava naselja, a juče poslijepodne je ugašena vatra u Turmentima u rejonu Zubaca.
- Što se tiče područja grada Trebinja odbranjeno je selo Do, zatim Prodanovići. Trenutno gasimo u Strujićima, a gašenje nam otežava nepristupačan teren. Domaćinstva i imovina nisu ugroženi, sela su bezbjedna, tako da mogu slobodno da kažem da je ovaj požar pod kontrolom, rekao je Tripo Ćuk, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje.
SRNA