I ove godine zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. pružaju finansijsku podršku studentima koji znanja stiču na državnim visokoškolskim ustanovama.

Prema planu poslovanja Hidroelektrane na Trebišnjici u 2020. godini izdvojiće 150 000 konvertibilnih maraka za stipendiranje studenata.het-stipendije.jpg

Četiri godine preduzeće, na ovakav način, brine o studentima iz Republike Srpske pružajući im finansijsku podršku u njihovom školovanju.

Da budući akademski građani prepoznaju brigu o njima pokazuje veliko interesovanje za ove stipendije. Na konkurs se prijavilo 127 studenata.

U menadžmentu preduzeća ističu da je njihova opredjeljenost  od početka njihovog rukovođenja, između ostalog, i podrška studentima koji su budućnost grada, regije, države.

Dobru praksu  koju su Hidroelektrane na Trebišnjici uvele prije četiri godine i koja je pozitivan primjer  mogla bi da slijede i ostala preduzeća. Do sada nisu baš bili posebno zainteresovani.

U HET-u ističu da su imali velike finansijske gubitke zbog havarije u HE „Dubrovnik“ u Platu i da je to onemogućilo neke planove i usporilo realizaciju projekata, ali da su, bez obzira na taj problem, studenti bili i ostali jedan od njihovih priorita.

To će , kažu nadležni, ostati tako dok su oni na čelu ovog preduzeća.