screen-18.44.36[26.03.2023].jpeg (423 KB)

Trebinjska Razvojna agencija i Planinarsko društvo „Vučji zub“ Trebinje danas su na Ublima u  Planinarskom domu, organizovali druženje, a za djecu je bilo organizova  besplatno penjanje sa planinarima na vještačku stijenu i spuštanje zip lajnom.

Direktror Razvojne agencije Trebinje, Bojan Benderać kaže da se ovim druženjem, prvim nakon zimske sezone  i završava projekat koji je započeo 2020. godine.

Novi sportsko-turistički sadržaji na Ublima -Orjenu urađeni su u okviru projekta PRONACUL - Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima, a Razvojna agencija jedan je od partnera  uz podrušku trebinjskih planinara i gradske uprave.

„U okviru projekta urađena je vještačka stijena za penjanje i zip lajn za djecu na Ublima, kao i terase na Orjenu“, navodi Benderać.

Vodeći partner promocije prirodne i kulturne baštine u cilju razvoja održivog turizma u zaštićenom području  je  Regionalna  razvojna agencija „Zasavje“ iz Slovenije, realizuje ga još  11 partnerskih organizacija iz 6 zemalja, a finansira se iz sredstava programa ADRION.

U Trebinju je dio novca za realizaciju izdvojen i iz gradskog budžeta.