20201213_112049.jpg

Granična policija BiH jutros je na međunarodnom prelazu Gradiška u automobilu holandske registracije, koji je vozio državljanin Hrvatske, otkrila 110 kilograma skanka namijenjenog za evropsko tržište, procijenjene tržišne vrijednosti oko 250.000 evra.

Hrvatski državljanin priveden je u prostorije Granične policije, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme u okviru operativne akcije kodnog naziva "Diablo", pod nadzorom Tužilaštva BiH, te uz značajnu saradnju sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je ovo jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala.

- Uprkos svim problemima s kojima se suočavamo, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada - izjavio je Galić i zahvalio Tužilaštvu BiH i Sipi za odličnu saradnju.

Galić je posebno pohvalio djelovanje Odjeljenja za prikrivene operacije Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH.