Grupa „odmetnika“ od NVO CPC, je u svom poslednjem video obraćanju najavila „rebilding i rekonstrukciju“ „podgoričko-dukljanske eparhije“. Tu namjeru je objelodanio lider ove grupe, „vladika“ Lav Lajović.

„Dio Italijanske Pravoslavne crkve, očinski je pokazao želju da nas zaštiti i da nam da blagoslov da djelujemo, kao Crnogorska crkva, citiraću ga kad on kaže, jer je Italijanska pravoslavna crkva učestvovala u stvaranju Crnogorske pravoslavne crkve, ona je proizvela tadašnjeg protojereja Miraša Dedeića u arhimandrita i posredovala u njegovoj hirotoniji u Bugarskoj, ti isti ljudi kažu, su spremni da rade „rikonstrakšn, rebilding„, reizgradnju CPC“, kazao je Lajović.Na ovaj po svemu neobični događaj se osvrnuo analitičar Vojin Grubač.

„Pseudoreligijski klovn Lav Lajović je izvršio, kako kaže: “rekonstrukciju, rebilding, reizgradnju” NVO CPC, sa grupom smetenjaka otkačio Miraša i napravio spot koji ulazi u istoriju smjehotresa…

Više nije jasno da li je ova grupa civila dio italijanske, ukrajinske ili dukljanske pseudocrkve, samo je sigurno da su Mirašu “dali nogu”?!

Sada je Lav, navodno, predstojatelj “dukljansko podgoričke metohije”, raskolničke “Ukrajinske crkve Kijevskog patrijarhata”, a šef mu je Volodimir iz Italijanske pravoslavne crkve. Ovoga cirkusa, kako ih Bog sve odreda lijepo ostavi bez pameti. Ovo se mora odgledati”, poručio je Grubač.