Policijska uprava /PU/ Trebinje nije zaprimila prijavu da je u ovom gradu napadnut ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer, potvrđeno je Srni u ovoj upravi.U saopštenju iz ove uprave navode da nisu zaprimili prijavu da je ambasador napadnut u ulici Trebinjskih brigada, na lokaciji stare željezničke stanice kao što je navedeno u tekstu pod naslovom "Austrijski ambasador napadnut u Trebinju", autora Nebojše Vukanovića.
"Nakon provjere informacija, policijski službenici su došli do saznanja da je nepoznato lice 12. jula oko 12.30 časova fotografisalo voz 'Ćiro' i zgradu stare željezniče stanice čije prizemlje koristi 'Udruženje penzionera' iz Trebinja", navodi se u saopštenju.
U PU navode da je policija došla do saznanja da je lice čiji su inicijali M.S. razgovaralo sa nepoznatim licem, koje se njemu predstavilo kao ambasador Republike Austrije, ne pokazujući zvanične dokumente kojima bi svoj status dokazalo.
Policijski službenici PU Trebinje su o ovom događaju obavjestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje se izjasnilo da događaj nema elemenata prekršaja ni krivičnog djela.
Srna