Kompanija "Bingo" saopštila je da će početi obnovu tržnog centra u Mostaru, koji je u subotu u potpunosti izgorio, čim se situacija stabilizuje i završe sve potrebne radnje.


"Jedan dio radnika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli sa korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele da bi se sačuvala radna mjesta", naveli su iz "Binga". U saopštenju se dodaje da su pripadnici sektora krim-policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ već u objektu uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te da očekuju informacije o uzroku požara. Iz "Binga" navode da je o novčanoj vrijednosti štete još rano govoriti.
"Naše ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju kupcima koji su do sada obavljali kupovinu u centru koji je zadesio požar", poručuju iz ove komapanije i zahvaljuju svima koji im pružaju podršku, a posebno zaposlenima, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama.
U požaru koji je izbio u subotu oko 20.00 časova Tržni centar "Bingo" na sjevernom izlazu iz Mostara u potpunosti je izgorio. Nije bilo povrijeđenih, a procjenjuje se da je šteta višemilionska. U ovom objektu bilo je zaposleno stotinu radnika.
Trebinjedanas