neradnidan.jpg (41 KB)

Vlada Republike Srpske saopštila je da su, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 1. i 2. maj neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada.

U dane prvomajskih praznika, u Domu zdravlja Trebinje dežurni su timovi 11 i 12, u glavnoj zgradi, na drugom spratu, od 7 do 12 časova, i to prvog maja – Tim 11 sa dr Vanjom Bošković a drugog maja – Tim 12, sa dr Nebojšom Koprivicom.

Apoteka “Galen”, u ulici Trebinjskih brigada bb, biće dežurna u ponedjeljak, prvog maja, od 8 do 21 čas, a drugog maja će sve apoteke raditi od 8 do 14 časova dok će apoteka “Vivamedic”, u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi broj 6, biti u pripravnosti od 14 do 21 čas.

I prvog i drugog maja, od 8 do 21 čas radiće veterinarske ambulante, ljekarske i stomatološke ordinacije, uz održavanje pripravnosti.

Trebinjske pekare “Leotar” i “Artos” radiće uobičajeno i prvog i drugog maja, kao i  benzinske pumpe, trgovinski objekti na autobuskoj stanici i benzinskim pumpama te trgovine pogrebnom opremom.

Market “Bingo” neće raditi prvog maja, a ostali marketi će na prvi dan Međunarodnog praznika rada raditi skraćeno, do 11 časova. U utorak, drugog maja, svi marketi u gradu radiće skraćeno, do 14 časova.

Odlukom Grada Trebinja, prvog maja, od 7 do 14 časova, mogu da rade ribarnice, mesnice i suvenirnice, a drugog maja, u isto vrijeme, mogu da rade trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, subjekti koji posluju u okviru objekta koji je uređen kao posebna prodajna cjelina, kiosci, autopraonice i suvenirnice.

Cvjećarama je prvog maja dozvoljen uobičajen rad, a dan kasnije mogu raditi od 8 do 14 časova.

Komercijalne banke u našem gradu neće raditi prvog i drugog maja.