Reagovanje Ilije Taminžije, izvršnog direktora za tehničke i poslove proizvodnje HET-a, na optužbe predsjednika Liste za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, prenosimo u cijelosti.

''Od Vukanovića ništa novo. Po već bezbroj puta viđenoj matrici koristi svaku priliku da građanima pokuša poslati neku lošu sliku. Kao većinu puta i sada je promašio. Ko god poznaje mene i gradonačelnika jasno mu je da nama ne stoji etiketa nasilnika ili nekoga ko ugrožava ili mobinguje bilo koga.


Žao mi je što uopšte komentarišem navode tog manipulatora, jer on upravo želi da pravi cirkus od svega i svačega ne bi li ušićario nešto za svoj lični interes, ali zbog javnosti moram reći da odbacujem sve navode i odgovorno tvrdim da nema ni promil istine u svemu iznesenom.


U toku je izrada akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta čime će se dodatno povećati primanja svih zaposlenih. Pretpostavljam da je nekome bio cilj da sve ovo stavi u drugi plan. Treba takođe imati u vidu činjenicu da je Uprava kolektivni organ od 5 članova i da se odluke donose većinom glasova, tako da pojedinačno, izvršni direktor ne može donijeti odluku. Tvrdim da ne postoji niti jedan razlog koji bi upućivao na kršenje prava bilo kog zaposlenog, a ukoliko postoji sumnja, pozivam kontrolne organe Srpske da sve ispitaju. Takođe pozivam sve medije koji nisu bili u obilasku pogona da se uvjere u uslove u kojima zaposleni rade kako bi stekli lični utisak.


Cilj ove akcije je svakako nanošenje štete ugledu najprofitabilnijeg preduzeća u Republici koji poslije više decenija gradi razvojni projekat HE Dabar, najveći u širem regionu, o čijem značaju za Hercegovinu i Hercegovce je suvišno i govoriti. Vukanović je zadužen za njegovo miniranje. To je dovoljno za svakog da razumije o kakvoj osobi se radi.


Kada pogledate pojedine aktere koji stoje iza ovog i njihove izjave, a znamo sa kim blisko sarađuju, onda ćete najbolje sami doći do zaključka.''